Sygdom og hygiejne

 

Sygdom:

Trods forholdsregler sker det selvfølgelig at børnene bliver syge. Hvis det sker ringer vi efter forældrene, med henblik på afhentning. Vi giver dog altid et sygdomstilfælde lidt observationstid inden vi ringer, så vi er sikre i vores vurdering.

Det er derfor vigtigt at vi har alle informationer omkring barnet, i barnets kartoteks kort (KbhBarn), samt at alle telefonnumre er korrekte og opdateret (nyt arbejde eller flytning).

Man kan som forældre altid orientere sig om der er tilfælde af sygdom i huset, som det er vigtigt at være opmærksom på, disse oplysninger bliver hængt op på hoveddørene.

Skulle man dog stadigvæk være i tvivl, så tjek Vejledning fra Sundhedsstyrelsen for mere infomation

Hygiejne: 
For at mindske forekomsten af smitsomme sygdomme i huset er vi bevidste om at tage visse hygiejniske forholdsregler, vi har fastsat en vejledning for puslebordene. Børnene vasker hænder både før indtagelse af et måltid og efter. Dette sker også efter hvert toilet besøg, vi opfordrer forældrene til at vise deres børn hjemme hvordan man gør, sådan at vi er på forkant, både i institutionen og hjemme.

I Humlehuset ser vi gerne at forældrene er med til at vaske børnenes hænder ved aflevering. Dette som et led i vores fokus på at nedbringe eventuelle smittefarer.

Ved alle indgange er også sat håndsprit op som et led i samme strategi.

 i Humlehuset ser vi gerne at forældrene er med til at sikre, at vores børn ikke får våde strømpefødder fra regn og slud inde i huset. Derfor besluttet vi ,da vi åbnede Humlehuset i 2014, at vi skulle være et skofrit hus. Vi opfordrer vi til at både børn og forældre tager deres sko af i vores indgangs parti om morgnen.